• 7 Σεπτεμβρίου 2017

Εσπερινός πανηγύρεως Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου – Μάνδρας

Εσπερινός πανηγύρεως Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου – Μάνδρας

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου – Μάνδρας μετέβη σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, για να χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονής, πλαισιούμενος απο Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και χιλιάδες ευλαβών προσκυνητών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν το θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, είτε ευγνωμόνως να ευχαριστήσουν για θαύμα που τους έκαμε, είτε για να παρακαλέσουν και να ζητήσουν την σωστική παρέμβασή Της.

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος εορτάζεται απο την Εκκλησία την 1η Οκτωβρίου, όμως η μακαριστή Γερόντισσα Χριστονύμφη η και Κτητόρισσα της Ιεράς Μονής, με την ευλογημένη αδελφότητά της,  θέσπισαν να εορτάζεται η Παναγία την 8η Σεπτεμβρίου ετησίως, εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφού η εν λόγω Εφέστιος Εικόνα της Ιεράς Μονής στις 8 Σεπτεμβρίου του 1907 έκανε το πρώτο θαύμα (στην οικογένεια που ανήκε τότε το Ιερόν Εικόνισμα). Έτσι αφιέρωσαν και το Καθολικό της Ιεράς Μονής κατά την ημέρα των Εγκαινίων του, στην Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Απο τότε μέχρι και σήμερα η Παναγία Μητέρα η Γοργοεπήκοος, κάνει καθημερινά θαύματα σε αναρίθμητους συνανθρώπους μας παγκοσμίως, οι οποίοι έρχονται και τα αναφέρουν στην Ιερά Μονή.