• 17 Μαρτίου 2018

Παμμητροπολιτική Εορτή του Προστάτου και Εφόρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αγίου Λαυρεντίου

Παμμητροπολιτική Εορτή του Προστάτου και Εφόρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αγίου Λαυρεντίου

Σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου 17ης Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στο πανηγυρίζων Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Λαυρεντίου του Επισκοπείου Μεγάρων, με την συμμετοχή Κληρικών από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, των κ.κ. Δημάρχων Μεγάρων και Νέας Περάμου και Σαλαμίνος και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Προ της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Πατέρας μας υποδέχθηκε, με τον Ιερό Κλήρο και την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου, την Τιμία Κάρα του Αγίου μας, καθώς και αντίγραφο της Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνος, το οποίο ευγενικώς προσέφερε ο εκ Σαλαμίνος αξιότιμος κ. Νικόλαος Νάνος.

*Η εορτή του Αγίου μας είναι στις 7 Μαρτίου, αλλά με απόφαση του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, θεσπίστηκε να εορτάζεται Παμμητροπολιτικά ο Άγιος, την Δ´ Κυριακή των Νηστειών για να γίνεται τελεία Θεία Λειτουργία.