• 11 Νοεμβρίου 2017

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επ΄ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Μηνά Πολιούχου Σαλαμίνος

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επ΄ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Μηνά Πολιούχου Σαλαμίνος

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά ποιλιούχου Σαλαμίνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, του και Προεστώτος της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας  και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ και του Ποιμενάρχου ημών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, καθώς και κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Εμπνευσμένα κήρυξε τον θείον λόγον ο Προεξάρχων της Λειτουργικής Συνάξεως Σεβασμιώτατος άγιος Διδυμοτείχου .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πάνδημος Ιερά Λιτανεία με την συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της νήσου, της οικείας Δημοτικής Αρχής, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  ευχαρίστησε για την συμμετοχήν τους, τους αγίους Αρχιερείς και τους εκλεκτούς συνοδούς των, τον ευλαβή Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως, τους παρευρισκομένους κ.κ. Βουλευτάς, την οικεία Δημοτική Αρχή, τις Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Σαλαμίνος, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Φιλαρμονικήν του Δήμου, τους Προσκόπους, τους Λαογραφικούς και Πολιτιστικούς  Συλλόγους με τις παροδοσιακές ενδυμασίες, τους ιεροψάλτας, το προσωπικόν του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, όλους τους κοπιάσαντας για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως, το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, τα Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και τον ακάματο και ανύστακτο Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Αρχιερατικό Επίτροπο της νήσου, Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην κ. Τιμόθεον Λαϊβερά,  ο οποίος είχε όλη την ευθύνη για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως και εδώ και αρκετές ημέρες, την ετοίμαζε με τους πολύτιμους Συνεργάτες του.

Τέλος, ευχαρίστησε τον ευσεβή και φιλόξενο λαό της Σαλαμίνας ο οποίος προσέτρεξε και φέτος στον πολιούχο του,  για να λάβει την Χάρη και την Ευλογία του Θεού δια πρεσβειών του Γρηγοροδότου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού.