• 6 Ιανουαρίου 2018

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου – Μακρυνού

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου – Μακρυνού

Με μοναστηριακή κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, η ακολουθία του Όρθρου, η Θεία Λειτουργία, καθώς και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοφανείων του Κυρίου, της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πλαισιουμένου υπό του ευλαβεστάτου εφημερίου της Ιεράς Μονής, κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως και με την συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Έψαλαν υπέροχα (όπως πάντα άλλωστε) οι δύο χοροί των μοναχών που κοσμούν τα αναλόγια της Ιεράς Μονής, οι οποίες (αδελφές των χορών) τυγχάνουν μαθήτριες της Οσιολογιωτάτης, μουσικολογιωτάτης και κατά πάντα σεβαστής Γεροντίσσης Μακρίνης.

Τη δωδεκάτη μεσημβρινή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μετέβη στην παραλία της Πάχης για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα και τον Αγιασμό των υδάτων, με την συμμετοχή πολλών κληρικών, εκατοντάδων πιστών και αρκετών κολυμβητών που έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να έχουν την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.

Ο Σεβασμιώτατος εδώρησε στον κολυμβητή που ανέσυρε απο την  θάλασσα τον Τίμιο Σταυρό, μικρό επιστήθιο Σταυρό ως ευλογία.